Your metal
solution partner.

tlf: 40 33 76 04


Vandskæring

Vandskæring er en miljøvenlig skæremetode, der kan anvendes i stort set alle materialer. Hos INSERVICE har vi årelang erfaring med indenfor vandskæringsteknik, og vores CAD/CAM programmeringssystem gør formgivningen præcis, uanset om materialet er blødt eller hårdt.

Hos INSERVICE er vi eksperter i to former for vandskæring: vandskæring i rent vand eller i en blanding af vand og finkornet sand. Vi vandskærer i stål, rustfri stål, aluminium, messing, kobber, keramik, titanium, granit, glas, gummi, plastik, fibermaterialer osv.

Brug os blandt andet til:

  • Vandskæring af emnestørrelser på op til 120 x 1500 x 3000 mm.
  • CNC kantbuk
  • Udførelse af pladeklip
  • Afgratning og slibning af pladeemner
  • Og meget mere

Højt vandtryk af høj kvalitet. Det er ret enkelt, synes vi.

 

Vandskæring i stål og aluminium

Vandskæring er meget populært, og det er især populært at benytte sig af, når man skal skære i enten stål eller aluminium.

Du kan læse mere om de to processer ved at klikke herunder.

Hvordan fungerer vandstråleskæring?

Vandskæring - eller vandstråleskæring - er en relativ simpel proces, hvor et højt vandtryk er medvirkende til at skære igennem alle slags materialer.

Vandskæring foregår ved, at vandet kommer ud af en dyse med 4000 bars tryk, og alt afhængigt af materialet bruger vi hos INSERVICE rent vand eller en kombination af vand og finkornet sand. 

Hvis vi skal skære i bløde materialer som gummipakning, træ eller lignende, så bruger vi rent vand, hvor snittet bliver rigtig fint - også ved de lidt tykkere emner.

Når der skal skæres i hårde materialer, som for eksempel aluminium og stål, bruger vi kombinationen af vand og finkornet sand. Sandet er blevet siet rigtig mange gange, så sandkornene alle har den præcis samme størrelse. Disse sandkorn bliver tilføjet lige før udgangen på dysen, hvorfra det 4000 bar høje vandtryk skaber hastigheden for at sandkornene kan slibe sige igennem materialet med et fint snit. Tilsætningen af sand er nødvendig, hver gang der vandskæres i hårde materialer og metaller. 

Hos INSERVICE er vi specialister i begge typer af vandskæring, og nederst på siden kan du finde telefonnummeret til Karsten, som du kan kontakte med alle forespørgsler vedrørende vandskæring. Du kan også læse mere om INSERVICE som underleverandør her.

Hvad er fordelen ved vandskæring?

Vandstråleskæring har rigtig mange fordele, som gør, at det er den foretrukne skæringsmetode for mange virksomheder. Hvis din virksomhed overvejer at hoppe med på bølgen, så har vi samlet nogle af fordelene herunder:

Materialet udsættes ikke for varme - Der bruges kun vand og sand ved vandskæring, og det betyder, at materialet ikke kommer til at opleve nogle former for deformation fra varmen.

Vandskæring kan skære i alle materialer - Aluminium, stål, messing, titanium og alverdens andre materialer er en sølle modstander imod vandskæring. Det kan nemlig skære igennem alt.

Vandskæring er miljøvenligt - Der bruges kun vand, sand og strøm, når man vandskærer i materiale. Efter vandet er blevet brugt, er det endda så rent, at det ikke skal renses. Det kan føres direkte ud i kloakken, hvor det ikke påvirker miljøet.

Fint og præcist snit - Vandskæreren efterlader et meget præcist og fint snit. Det giver ubetydelige grater, hvorfor der er ingen eller meget begrænset efterbearbejdning af materialet.

Få en ekspertvurdering
af dit projekt

Ring til Karsten: 

+45 40 33 76 04